Albaania on riik, mis oli suure osa 20.sajandist suletud välismaalastele ja on olnud Vahemere piirkonna mõistatus. Maa, mida massiturism pole veel mõjutanud, aga on millega üllatada
Albaania maa on rikka ajalooga, kus on ühendatud mitut arhitektuuristiili ja muljetavaldav loodus kaunite looduslikke randadega
kotkaste maa, avameelsete maa - nii kirjeldavad albaanlased ise oma kaunist kodumaad
Suure osa 20. sajandist välismaalastele suletud Albaania on pikka aega olnud Vahemere piirkonna mõistatus. Tundub, et kuni viimase ajani olid Albaania kõrguvad mäed, keskaegsed kindluslinnad ja õrnalt laiutavad rannad vaid legendid. Kuid nüüd on Albaania avatud ja külalislahke riik, mis tervitab turiste üle kogu maailma!
Kultuuripärand
Piirkond on täis ajalugu: iidsetest akveduktidest, amfiteatritest ja termaalsetest vannidest kuni basiilikate, katedraalide ning linnakindlusteni. Albaania kauneimaks linnaks peetav Berat on suurepärane näide Ottomani impeeriumist, mis asub Tomori mäe kõrgetel nõlvadel, maaliliselt sügavas jõeorus ja meenutab valgete hoonete tõttu sageli Kreekat.
Palju päikest
Väga lihtne, kuid oluline põhjus: Albaanias ootab teid mõnus ilm! Kliima on ideaalne neile, kes armastavad soojust ja päikest, kuid väldivad lämmatavat kuumust. Suvel tõuseb õhutemperatuur 25-28 kraadini ja talvehooajal 7-14 kraadini Celsiuse järgi. Aadria merest kaugemal, mägises idaosas, on Albaanias kontinentaalne kliima.
Kohalike inimeste külalislahkus
Albaania rannik ja maastik näevad välja nagu postkaardilt. Lisaväärtuseks on see, et saate seda kõike näha, ilma et peaksite end läbi turistide rahvamasside tassima. Albaania esitleb end kui „Euroopa viimast pööramata kivi“. Siia saabudes ongi selline tunne - nagu avastaksite midagi uut ja puutumatut.
Balkanimaade köök
Albaanlased laenasid parimaid kulinaarseid saladusi naaberriikidest Kreekast, Itaaliast ja Türgist, vaid veidi Balkani köögist. Näiteks kuulsat Itaalia espressot, mis on samuti pruulitud Albaanias, nauditakse ainult baklava või ballokume küpsistega. Oliiviõli, kikerherned ja juust on Albaanias väga populaarsed. Albaania kuulus 400 aastat Osmani impeeriumi koosseisu, mis paratamatult mõjutas riigi kööki, mistõttu saab riigis nautida Türgi roogasid.
Albaania on riik, mis oli suure osa 20.sajandist suletud välismaalastele ja on olnud Vahemere piirkonna mõistatus. Maa, mida massiturism pole veel mõjutanud, aga on millega üllatada
Albaania maa on rikka ajalooga, kus on ühendatud mitut arhitektuuristiili ja muljetavaldav loodus kaunite looduslikke randadega
kotkaste maa, avameelsete maa - nii kirjeldavad albaanlased ise oma kaunist kodumaad
Suure osa 20. sajandist välismaalastele suletud Albaania on pikka aega olnud Vahemere piirkonna mõistatus. Tundub, et kuni viimase ajani olid Albaania kõrguvad mäed, keskaegsed kindluslinnad ja õrnalt laiutavad rannad vaid legendid. Kuid nüüd on Albaania avatud ja külalislahke riik, mis tervitab turiste üle kogu maailma!
Kultuuripärand
Piirkond on täis ajalugu: iidsetest akveduktidest, amfiteatritest ja termaalsetest vannidest kuni basiilikate, katedraalide ning linnakindlusteni. Albaania kauneimaks linnaks peetav Berat on suurepärane näide Ottomani impeeriumist, mis asub Tomori mäe kõrgetel nõlvadel, maaliliselt sügavas jõeorus ja meenutab valgete hoonete tõttu sageli Kreekat.
Palju päikest
Väga lihtne, kuid oluline põhjus: Albaanias ootab teid mõnus ilm! Kliima on ideaalne neile, kes armastavad soojust ja päikest, kuid väldivad lämmatavat kuumust. Suvel tõuseb õhutemperatuur 25-28 kraadini ja talvehooajal 7-14 kraadini Celsiuse järgi. Aadria merest kaugemal, mägises idaosas, on Albaanias kontinentaalne kliima.
Kohalike inimeste külalislahkus
Albaania rannik ja maastik näevad välja nagu postkaardilt. Lisaväärtuseks on see, et saate seda kõike näha, ilma et peaksite end läbi turistide rahvamasside tassima. Albaania esitleb end kui „Euroopa viimast pööramata kivi“. Siia saabudes ongi selline tunne - nagu avastaksite midagi uut ja puutumatut.
Balkanimaade köök
Albaanlased laenasid parimaid kulinaarseid saladusi naaberriikidest Kreekast, Itaaliast ja Türgist, vaid veidi Balkani köögist. Näiteks kuulsat Itaalia espressot, mis on samuti pruulitud Albaanias, nauditakse ainult baklava või ballokume küpsistega. Oliiviõli, kikerherned ja juust on Albaanias väga populaarsed. Albaania kuulus 400 aastat Osmani impeeriumi koosseisu, mis paratamatult mõjutas riigi kööki, mistõttu saab riigis nautida Türgi roogasid.